Middelfart: 350 nye Opel’er og 487 brugte kørte ud af udstillingen hos Bilcentret A. Nielsen på hjørnet af Bogensevej og Vandværksvej sidste år. Med Hyundai, som Allan Nielsen også forhandler, satte salget rekord med i alt 1061 biler.

2015-regnskabet offentliggøres først om nogle uger, men Allan Nielsen afslører, at overskuddet lander på den høje side af to millioner, hans højeste i nyere.

– Men det burde jo være endnu højere, når man tænker på, at det er skabt ud af en omsætning på 110 millioner kroner, renset for afgifter. Og det fortæller, hvor presset bilbranchen er i dag. Jeg tjente langt mere per omsat krone i mine første år som bilmand, siger Allan Nielsen.

Tilfredse kunder

“Tilfredse kunder er vores fremtid” – sådan lød det fra Allan Nielsen, da han for 35 år siden åbnede værksted og brugtvognforretning på en flad pløjemark. Og sådan lyder det også i dag, når han skal forklare, hvordan han er endt som en af Fyns største bilmænd med et salg af nye Opel-biler i 2015, der er næsten dobbelt så stort, som importøren forventer i det markedsområde.

Og sådan lyder det også fra Opel Danmark, når man spørger, hvorfor Allan Nielsen nu for andet år i træk og tre ud af de sidste fire år er kåret som Årets Opel-forhandler herhjemme.

– Allan er en sjældenhed i bilbranchen. Jeg har kendt ham i 20 år, han er super dedikeret til sin forretning, bundreel og går altid forrest, når det handler om at skabe tilfredse kunder, det viser vores målinger gang på gang, når vi ser på kundeloyaliteten hos ham, siger Opel Danmarks direktør, Thomas Bruun.

Drømmer sig ikke tilbage

Allan Nielsen fortæller, at det var sjovere dengang med de mundtlige håndslag og knap så prisbevidste bilkøbere, der ikke havde internettet til at sammenligne priser på. Og heller ikke selv om han i dag har en importør, der konstant puster forhandlerne i nakken med nye krav.

– For, som han siger, det er mere trygt for både køber og sælger at handle bil i dag.

– Importøren har faktisk overtaget mit gamle motto og gjort det til Opels officielle herhjemme. Og jeg må erkende, at deres konstante ønsker om forbedringer ud fra kundemålinger er en af forklaringerne på, at vi er vokset sådan gennem årene, fortsætter Allan Nielsen.

Bygger for fem millioner

Seneste krav fra Opel Danmark er en strømlining af forhandlernes forretninger. For Allan Nielsen betyder det en investering på fem millioner kroner i 200 kvadratmeter ekstra udstilling med facade ud til Bogensevej.

Men han er han glad for timingen. Med over 20 år på bagen trænger hans bilhus til en modernisering.

Allan Nielsen, der fyldte 60 år i oktober, har altid lagt planer. – Ellers var jeg ikke nået dertil, hvor jeg er i dag, siger han.

Det ligger således også allerede nu i kortene, at firmaets salgschef gennem de sidste 15 år, Christian Rasmussen, og Allan Nielsens datter Malene Hasselbach-Holm tager over, når Allan Nielsen på et tidspunkt går på pension.